Bivalytatár

Bivaly tatár 5 személyre

Hozzávalók

 

 

Érlelt bivalybélszín

Csemege vagy újhagyma

Dijoni mustár

Kapribogyó

Ketchup

Fűszerpaprika csemege

Tojássárgája

Zöld olíva bogyó (finomra aprítva)

Jó minőségű olíva vagy napraforgó olaj

Frissen darált bors

Ízléstől függően tehetünk még hozzá szardella pasztát, friss kakukkfűvet, esetleg fokhagymát,

 

500 g

60 g

20 g

5 g

20 g

15 g

10 g

2 db.

50 g

50 ml

 

Elkészítés

A bélszínt éles késsel nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk, egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az olajbogyót, a kapribogyót, mustárt, ketchup-t, fűszerpaprikát, sót és az olajt.  Az egészet összekeverjük, borsot a végén beledaráljuk és ezzel is elkeverjük. Ha jónak találjuk az ízét 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tojássárgájákat érdemes közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverni így krémesebb lesz.

Tálaláskor

Kenhető jó minőségű b. Vajat és frissen pirított kenyér szeletkéket adunk. Szeletelt vagy pácolt lilahagyma, friss zöldségek (retek, zöldpaprika, újhagyma) kerülhet mellé.