Bivalygomolyás s...

Bivalygomolyás salátástál sült bivalyhátszínnel 5 szem.

Hozzávalók

Saláták (római, jégsaláta, rukkola, stb.)

Hónapos retek (piros)

Újhagyma

Friss uborka

Koktélparadicsom

Málnaecet

Akácméz

Tökmagolaj

Dijoni mustár (magvas)

Metélőhagyma

Só,

Bivalyhátszín

Olaj

Frissen őrölt bors

 

400 g

1/2 cs

1/2 cs

100 g

100 g

50 ml

1 ek

50 ml

1 tk

 

 

350 g

80 ml

 

 

 

 

Elkészítés

Az érlelt bivalyhátszínt sütés előtt kevéssel sózzuk, borsozzuk és forró olajban, serpenyőben forgatva sütjük, amíg sült színe lesz. Tepsibe tesszük és sütőbe téve 170oC on addig sütjük, míg a maghőmérséklet 67C°os lesz. Kivéve lehűtjük, és tálalásig hidegen tartjuk. A saláták hozzávalóit alapos mosás után lecsurgatjuk, és apróra tépkedjük vagy vágjuk. Közben a mézből, olajból, mustárból, málnaecetből, pici sóval salátaöntetet készítünk.

 

Tálalás

A tálaláskor a saláták alkotóit ízlésesen a tányérra tesszük, meglocsoljuk a salátaöntettel, bivalygomolyát teszünk rá, és a hideg hátszínből szelt vékony csíkokat a tetejére vagy mellé helyezzük.