Marinált bivalyn...

Marinált bivalynyelv paradicsomos pogácsával, ruccolával és szardellás majonézzel

Marinált bivalynyelv

 

Bivalynyelv

pesto

Bivaly alaplé (lásd alapreceptek)

2 db

50 g

A nyelvet az alaplében puhára főzzük. Jeges vízben lehűtjük és megtisztítjuk a felső érdes rétegtől. Ezután felszeleteljük, megkenjük pestoval, lefóliázzuk és hűtőben 1-2 órát hagyjuk pácolódni.

Paradicsomos pogácsa

Liszt

Bivaly túró

Bivaly vaj

Élesztő

Paradicsom por

Aszalt paradicsom

Tojás

300 g

300 g

300 g

25 g

20 g

30 g

50 g

2 db

A vajat a túróval és 1db tojással összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, beledolgozzuk az élesztőt, a sót, a paradicsomport és az apróra vágott aszalt paradicsomot. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Ezt követően 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 10 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket bevagdossuk, és megkenjük tojással. 180 C-os sütőben 15-18 percig sütjük.

Szardellás majonéz

Majonéz

Szardella paszta

Bivaly tejföl

Citromlé

100 g

10 g

50 g

 

Az alapanyagokat összekeverjük és hűtőben tároljuk tálalásig.

Tálaláshoz

ruccola

Koktélparadicsom

Leveles saláták

Összeállítás

A frissen sült pogácsákat kettévágjuk, megkenjük a szardellás majonézzel. Ízlésesen rétegezzük benne a leveles salátákat, ruccolát, koktélparadicsomot és a marinírozott nyelvszeleteket.