Vajas bivalyborjú comb zöldborsóval, zellerrel, édesburgonyával 5 személyre
Hozzávalók
Bivaly borjúcomb
Zsír Vaj Gyömbér Szerecsendió Paradicsompüré Petrezselyem zöld Só |
700 g
80 g 150 g 10 g 2 g 15 g ½ cs. 20 g |
Elkészítés
A bivalyborjú combot formázzuk, ha szükséges kötözzük, majd bedörzsöljük sóval. Forró zsírban megforgatjuk és tepsibe téve közepesen meleg sütőben sütjük. Többször meglocsoljuk olvasztott vajjal. Figyeljünk a sültre, hogy puha legyen, de ne száradjon ki. A visszamaradt zsiradékból pecsenyelevet készítünk. Szeletelve tálaljuk, a pecsenyelével.
A körethez
Édesburgonya
Só Tej Vaj Hüvelyes cukorborsó Fosztott zsenge borsó Só Vaj Zellergumó Angolzeller (zöld szárak) Só |
400 g
12 g 150 ml 50 g 60 g 100 g 8 g 25 g 200 g 5 szár
|
Édesburgonyából tejjel vajjal krémet készítünk. A zöldborsókat vajban megpároljuk. Zellergumóból chipset készítünk, a szár zellert balansírozzuk és vajban átforgatjuk.
Pirított édesburgonya
Hozzávalók
Édesburgonya
Só Vaj
|
400 g
5 g 30 g
|
Elkészítés
Az édes burgonyát tisztítás után kis darabokra, vágjuk és sós vízben kissé előfőzzük, ne főzzük túl, mert hamar szétfő, szűrjük le és hagyjuk hűlni, tálalás előtt serpenyőben vajban süssük meg.
Zöldségek vajjal
Hozzávalók 5 személyre
Pagodakarfiol
Sárgarépa Ceruzabab Szárzeller Vaj Só
|
150 g
150 g 100 g 100 g 50 g 10 g
|
Elkészítés
A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, és sós vízben roppanósra főzzük. Kicsit hűtünk rajta majd forró vajas serpenyőben átforgatjuk, és tálaljuk a hús mellé