Vajas bivalyborj...

Vajas bivalyborjú comb zöldborsóval, zellerrel, édesburgonyával 5 személyre

Hozzávalók

Bivaly borjúcomb

Zsír

Vaj

Gyömbér

Szerecsendió

Paradicsompüré

Petrezselyem zöld

700 g

80 g

150 g

10 g

2 g

15 g

½ cs.

20 g

Elkészítés

A bivalyborjú combot formázzuk, ha szükséges kötözzük, majd bedörzsöljük sóval. Forró zsírban megforgatjuk és tepsibe téve közepesen meleg sütőben sütjük. Többször meglocsoljuk olvasztott vajjal. Figyeljünk a sültre, hogy puha legyen, de ne száradjon ki. A visszamaradt zsiradékból pecsenyelevet készítünk. Szeletelve tálaljuk, a pecsenyelével.

A körethez

Édesburgonya

Tej

Vaj

Hüvelyes cukorborsó

Fosztott zsenge borsó

Vaj

Zellergumó

Angolzeller (zöld szárak)

400 g

12 g

150 ml

50 g

60 g

100 g

8 g

25 g

200 g

5 szár

 

Édesburgonyából tejjel vajjal krémet készítünk. A zöldborsókat vajban megpároljuk. Zellergumóból chipset készítünk, a szár zellert balansírozzuk és vajban átforgatjuk.

Pirított édesburgonya

 

Hozzávalók

Édesburgonya

Vaj

 

400 g

5 g

30 g

 

Elkészítés

Az édes burgonyát tisztítás után kis darabokra, vágjuk és sós vízben kissé előfőzzük, ne főzzük túl, mert hamar szétfő, szűrjük le és hagyjuk hűlni, tálalás előtt serpenyőben vajban süssük meg.

Zöldségek vajjal

 

Hozzávalók 5 személyre

Pagodakarfiol

Sárgarépa

Ceruzabab

Szárzeller

Vaj

 

150 g

150 g

100 g

100 g

50 g

10 g

 

 Elkészítés

A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, és sós vízben roppanósra főzzük. Kicsit hűtünk rajta majd forró vajas serpenyőben átforgatjuk, és tálaljuk a hús mellé