Bivalyburger
Hozzávalók: húspogácsa
Bivalynyak, szegy, comb,(sovány és faggyús rész)
Vöröshagyma Só Frissen őrölt bors Kakukkfű Mustár Ketchup Tojás |
500 g
80 g 10 g
2 ág 25 g 25 g 1 db |
Elkészítés
A húst ledaráljuk és finomra vágjuk a vöröshagymát és a húshoz adjuk. Keverőtálba tesszük majd a többi hozzávalót is beletesszük, majd jól összekeverjük a masszát. Legalább 1-2 órán keresztül pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Majd egyforma kb. 80 g-s gombócokat szaggatunk, belőle majd ellapítjuk, hogy gyorsan süljenek és ne száradjanak ki. Rácson vagy rostsütőn süssük közvetlen a tálalás előtt.
Cipócskához
Finomliszt
Élesztő friss Cukor Tej Vaj Só |
500 g
20 g 5 g 300 ml 50 g 1 tk |
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk és az összes hozzávalóval (kivéve a vajat) annak csak a felét, jól összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát kelesztjük kb. 50 perc. Ezalatt duplájára nő. Átgyúrjuk, hengert formálunk, majd egyforma darabokra vágjuk olyan méretűre, amilyenre mi szeretnénk. Zsemle alakúra formázzuk, és ismét kelni hagyjuk. Ha ismét megkelt előmelegített sütőben 180C° -on sütjük készre. Mielőtt kivennénk a sütőből a zsemlék tetejét kenjük le vajjal és 1-2 percig tegyük vissza a sütőbe. Ebből a mennyiségből 6-7 zsemlét készíthetünk a bivalyburgerünkhöz.
A kiegészítők
Jégsaláta
Paradicsom Lilahagyma Uborka Félkemény bivalysajt Majonéz, Ketchup, Mustár |
½ fej
100 g 80 g 80 g 60 g
|
A bivaly Burger elkészítése
A zsemléket ketté vágjuk az alsó részére majonézt, ketchup- ot tesszük, a salátalevelet rátesszük, erre a lilahagymát, a forró bivalyburgert, rá a sajtszeletet erre a többi zöldséget és ízlésünknek megfelelően mustárt, majonézt vagy ketchupot.