Bivalyhátszín édesburgonya pürével, sütőtökkel, tökmagolajjal és fűszeres aszaltszilvával
Bivalyhátszín
Érlelt bivalyhátszín
Bivalyvaj Olaj Só, bors |
1000 g
100 g 100 ml
|
Az hatszínt sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát elősütjük. Ezután 180 C-os sütőben 15-18 percig sütjük. Közben a vajat habzásig hevítjük. Kivesszük a húst a sütőből és 12-15 percig pihentetjük úgy, hogy közben locsolgatjuk a forró vajjal.
Édesburgonya püré
Édesburgonya
Burgonya Vaj Bivalytej Só, bors |
1000 g
100 g 80 g 120 ml
|
Az alapanyagokból krémes állagú pürét készítünk.
Sült tök
Sütőtök | 750 g |
A tököt feldaraboljuk és 180 C-os sütőben megsütjük.
Fűszeres aszaltszilva
Szemesbors
Szegfűszeg Boróka bogyó Csillagánizs Fahéjrúd Száraz vörösbor Édes vörösbor Kristálycukor Earl gray teafilter Aszalt szilva Csirke alaplé Vaj |
6 g
3 g 2 g 2 db 1 db 300 ml 300 ml 80 g 4 db 10 db 300 ml 5 g |
Egy gyorsforralóban megpörköljük a szemesborsot, szegfűszeget, borókabogyót, a csillagánizst, a fehéjat 1 percig. Felöntjük a száraz és édes vörösborral, majd hozzáadjuk a cukrot. Alacsony hőmérsékleten a felére beforraljuk. Levesszük a tűzről, beleáztatjuk a teafiltereket és 5 percig állni hagyjuk. Egy hőálló tálba tesszük az aszaltszilvákat és rászűrjük a forró folyadékot. Fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt leszűrjük a levet a szilváról egy gyorsforralóba. Hozzáadjuk a csirke alaplevet és méz sűrűségűre beforraljuk. Hozzáadjuk a vajat és ebben a szirupban melegítjük fel a szilvákat a tálaláshoz
Burgonya szirom
A burgonya szirom készítéséhez a burgonya pürét vékonyan elkenjük egy szilikon lapon, megszórjuk fűszerekkel és sütőben 90 C-on kiszárítjuk.
Összeállítás
Tálaláskor a húst felszeleteljük, a vágási felületét megkenjük az olvasztott vajjal, majd a tányérra helyezzük. Mellé tálaljuk a sült tököt, a pürét és az aszaltszilvákat. Meglocsoljuk tökmagolajjal és a szilva szirupos levével. Burgonyaszirmokat kínálunk mellé.