Bivalyos rakott káposzta 5 személyre
Hozzávaló
Vegyes bivalyhús vegyesen
Savanyú káposzta (apró) Füstölt mangalica szalonna Zsír Füstölt bivalykolbász Vöröshagyma Fokhagyma Fűszerpaprika Majoranna, morzsolt Frissen őrölt bors Rizs Só Tejföl |
400 g
1000 g 100 g 80 g 120 g 100 g 6 g 10 g 1 csipet 3 g 150 g 25 g 400 ml |
Elkészítés
A savanyú káposztát kimossuk és kicsavarva előfőzzük. Zsíron hagymát fonnyasztunk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát megszórjuk a pirospaprikával és beletesszük a darált húst sózzuk, borsozzuk és fedő alatt félig megpároljuk. A rizst félig megpároljuk. a kolbászt egyforma vékony karikákra vágjuk, A szalonnából öt” kakastarélyt” vágunk, kisütjük, félretesszük, a zsírjában megfuttatjuk a füstölt kolbászkarikákat. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kizsírozunk és kibéleljük az előfőzött savanyú káposzta 1/3 részével, Erre tesszük a félig főtt rizs egyik felét majd a párolthús felét és a fele kolbászkarikákat. A tetejére tesszük a káposzta következő 1/3 részét, amit meglocsolunk a tejföl egy részével. A rizs második felét tesszük rá, majd a darált párolt hús második felét és a kolbászok többi részét és beborítjuk a megmaradt káposztával. Tetejét meglocsoljuk tejföllel és a megmaradt szalonna és kolbászzsírt. Hogy ne legyen száraz önthetünk alá húslevet vagy füstöl levet. Majd sütőben készre pároljuk kb. 1 óra alatt, úgy hogy a teteje szép, piros ropogósra süljön. Tálaláskor tetejére teszünk egy szalonna taréjt esetleg egy kis tejfölt.