Bivalyos rakott káposzta

Bivalyos rakott káposzta 5 személyre

Hozzávaló

Vegyes bivalyhús vegyesen

Savanyú káposzta (apró)

Füstölt mangalica szalonna

Zsír

Füstölt bivalykolbász

Vöröshagyma

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Majoranna, morzsolt

Frissen őrölt bors

Rizs

Tejföl

400 g

1000 g

100 g

80 g

120 g

100 g

6 g

10 g

1 csipet

3 g

150 g

25 g

400 ml

 

Elkészítés

A savanyú káposztát kimossuk és kicsavarva előfőzzük. Zsíron hagymát fonnyasztunk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát megszórjuk a pirospaprikával és beletesszük a darált húst sózzuk, borsozzuk és fedő alatt félig megpároljuk. A rizst félig megpároljuk. a kolbászt egyforma vékony karikákra vágjuk, A szalonnából öt” kakastarélyt” vágunk, kisütjük, félretesszük, a zsírjában megfuttatjuk a füstölt kolbászkarikákat. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kizsírozunk és kibéleljük az előfőzött savanyú káposzta 1/3 részével, Erre tesszük a félig főtt rizs egyik felét majd a párolthús felét és a fele kolbászkarikákat. A tetejére tesszük a káposzta következő 1/3 részét, amit meglocsolunk a tejföl egy részével.  A rizs második felét tesszük rá, majd a darált párolt hús második felét és a kolbászok többi részét és beborítjuk a megmaradt káposztával. Tetejét meglocsoljuk tejföllel és a megmaradt szalonna és kolbászzsírt. Hogy ne legyen száraz önthetünk alá húslevet vagy füstöl levet. Majd sütőben készre pároljuk kb. 1 óra alatt, úgy hogy a teteje szép, piros ropogósra süljön. Tálaláskor tetejére teszünk egy szalonna taréjt esetleg egy kis tejfölt.