Bivalytúrós palacsinta

Bivalytúrós palacsinta

Hozzávalók

Liszt

B. Tej

Tojás

Só, Kristálycukor

Olaj

Szódavíz

B. túró

B. tejföl

Mazsola

Tojás

Citrom reszelt héja

Kristálycukor

Vaníliás cukor

180 g

300 ml

2 db

1 – 1 csipet

50 ml

 

250 g

60 g

20 g

1 db

 

100 g

20 g

 

Elkészítés

A lisztet a tejjel simára keverjük (ne legyen csomós) majd folyamatosan hozzákeverjük a többi hozzávalókat. Ha sűrű a tészta kevés szódavízzel hígítjuk a kellő állagúra. Az elkészült tésztát sütés előtt pihentetjük (kb. fél óra). Ha a pihentetés alatt sűrűsödött kevés szódavízzel hígíthatjuk. Palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.

Túrótöltelék: A túrót áttörjük, a mazsolát beáztatjuk. Tálba tesszük a túrót, a tejfölt, cukrot, vaníliáscukrot, reszelt citromhéját, a tojássárgáját Jól elkeverjük és beleszórjuk a beáztatott, megmosott mazsolát. Ezzel a töltelékkel töltjük a kisütött forró palacsintákat és azonnal tálaljuk. Adhatunk mellé vanília mártást vagy mézes tejfölt is.