Krumplis lángos bivaly tejföllel és sajttal 10 db
Hozzávalók
Burgonya (főtt, áttört)
Liszt Élesztő (friss) Cukor Tej Só Olaj a sütéshez Félkemény bivalysajt Bivalytejföl |
250 g
500 g 20 g 5 g 80 ml 1 tk
200 g 250 ml |
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés cukorral a tejbe tesszük, hogy elinduljon az élesztőgombák szaporodása. Egy tálba tesszük a főtt áttört burgonyát hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és a lisztet, sózzuk és egybegyúrjuk a lángos tésztáját, ha keménynek találjuk, pici vizet tehetünk hozzá. A begyúrt tésztát kelesztjük, ha a tészta megkelt egyenlő nagyságú darabokra vágjuk és kicsit lapos – gombócra formáljuk. Még egy kis ideig pihentetjük, majd kerekre nyújtjuk, formázzuk és Forró olajban aranybarnára sütjük. A megsült lángosokat az olajból kivéve lecsepegtetjük majd forrón tálaljuk. Kínálunk mellé bivalytejfölt és bivalysajtot lereszelve, de csak fokhagymával megkenve is fölséges eledel.