Krumplis lángos ...

Krumplis lángos bivaly tejföllel és sajttal 10 db

Hozzávalók

Burgonya (főtt, áttört)

Liszt

Élesztő (friss)

Cukor

Tej

Olaj a sütéshez

Félkemény bivalysajt

Bivalytejföl

250 g

500 g

20 g

5 g

80 ml

1 tk

 

200 g

250 ml

 

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés cukorral a tejbe tesszük, hogy elinduljon az élesztőgombák szaporodása. Egy tálba tesszük a főtt áttört burgonyát hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és a lisztet, sózzuk és egybegyúrjuk a lángos tésztáját, ha keménynek találjuk, pici vizet tehetünk hozzá. A begyúrt tésztát kelesztjük, ha a tészta megkelt egyenlő nagyságú darabokra vágjuk és kicsit lapos – gombócra formáljuk. Még egy kis ideig pihentetjük, majd kerekre nyújtjuk, formázzuk és Forró olajban aranybarnára sütjük. A megsült lángosokat az olajból kivéve lecsepegtetjük majd forrón tálaljuk. Kínálunk mellé bivalytejfölt és bivalysajtot lereszelve, de csak fokhagymával megkenve is fölséges eledel.