Mazsolás bivalytej habgaluskával
Hozzávalók
Bivalytej
Tojás Porcukor Vanília rúd Mazsola Só
|
1000 ml 5 db 150 g 2 db 25 g 10 g
|
Elkészítés
A tejet melegítjük, a tojások sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, a mazsolát megmossuk és beáztatjuk. A tojások fehérjéit egy pici sóval habosra verjük majd a cukor felével kemény habot verünk belőle. A tejhez adjuk a vanília rudak kikapart belsejét es a lassan felfövő tejbe szaggatjuk a habgaluskákat 2-3 perc, fedő alatt és kész vannak. Szűrő kanállal kiszedjük egy tálba egymás mellé rakva, hogy ne tapadjanak össze. Az áztatott mazsolát a forró tejhez adjuk. A tojássárgájákat és a többi cukrot jó habosra keverjük és hő kiegyenlítéssel a tejhez adjuk. Tálkákba merjük a tejet és a mazsolát tetejére tesszük a habgaluskát és lehűtjük. (Ha a bivalytejet erősnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta.)