Mazsolás bivalyt...

Mazsolás bivalytej habgaluskával

Hozzávalók

Bivalytej

Tojás

Porcukor

Vanília rúd

Mazsola

 

 

1000 ml

5 db

150 g

2 db

25 g

10 g

 

 

Elkészítés

A tejet melegítjük, a tojások sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, a mazsolát megmossuk és beáztatjuk.  A tojások fehérjéit egy pici sóval habosra verjük majd a cukor felével kemény habot verünk belőle. A tejhez adjuk a vanília rudak kikapart belsejét es a lassan felfövő tejbe szaggatjuk a habgaluskákat 2-3 perc, fedő alatt és kész vannak. Szűrő kanállal kiszedjük egy tálba egymás mellé rakva, hogy ne tapadjanak össze. Az áztatott mazsolát a forró tejhez adjuk.  A tojássárgájákat és a többi cukrot jó habosra keverjük és hő kiegyenlítéssel a tejhez adjuk. Tálkákba merjük a tejet és a mazsolát tetejére tesszük a habgaluskát és lehűtjük. (Ha a bivalytejet erősnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta.)