Olíva fagylalt bivalytejből

Olíva fagylalt bivalytejből

Hozzávalók

Bivalytej

Tejszín

Kristálycukor

Tojássárgája

Keményítő

Extra szűz olíva olaj

312 g

125 g

125 g

3 db

8 g

112 g

1 g

Elkészítés

A tejet a tejszínnel és a fele mennyiségű (62,5 g) cukorral felforraljuk. A tojássárgáját a maradék cukorral és a keményítővel felhabosítjuk, amíg kivilágosodik és a térfogata kb. duplájára nő. Ezután hozzáöntjük a tejes keveréket és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy keverőtálba szűrjük és vékony sugárba hozzámixeljük az olíva olajat. Sóval ízesítjük. Fagylaltgépben lefagyasztjuk. Pillecukorral, habcsókokkal, mandulás keksszel, gyümölcszselével tálalhatjuk