Bivaly krémsajt feketeribizlis zellerpálcikákkal és kandírozott zellerrel
Ízesített bivaly krémsajt
Bivaly krémsajt Vanília rúd Méz Só
|
300 g
1 db 50 g 2 g |
A krémsajtot összekeverjük a mézzel, a sóval és a vanília rúd kikapart magjaival. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Feketeribizlis zeller pálcikák
Víz Alma ecet Kristálycukor isomalt cukor Tojásfehérje por zellerlé (zellerből gyümölcscentrifugával kifacsarva) fekete ribizli por
|
30 g
10 g 50 g 50 g 15 g 100 g
|
A tojásfehérje port a vízzel robotgépben elkezdjük habosítani alacsony fokozaton. A zeller levet a cukorral, az isomalt cukorral és az ecettel felfőzzük 121 C-ra. A robotgépet felkapcsoljuk magas fokozatra és a felfőzött szirupot lassan hozzáöntjük a tojáshabhoz. Amikor a hab elég kemény és fényes, habzsákba töltjük, (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz) és vékony csíkokat nyomunk belőle szilikon sütőlapra. Megszórjuk feketeribizli porral és 90 C- os sütőben kiszárítjuk.
Kandírozott zeller
zellergumó cukor víz
|
1 db
500 g 1 l |
A cukorból és a vízből szirupot készítünk. A zellert vékony szeletekre vágjuk, és a cukorsziruppal felfőzzük. Hagyjuk a szirupban kihűlni. Ha kihűlt, kiszedjük, és lecsepegtetjük. Szilikon sütőlapon 160 C-os sütőben addig sütjük, amíg elkezd karamellizálódni.
Összeállítás
Tálaláskor a tányéron elkenjük a félretett zellerhabot és megpirítjuk cukor karamellizálóval. Ízlésesen Habzsák segítségével rányomkodjuk a sajtkrémet. Ráhelyezzük a kandírozott zellert és a zeller pálcikákat. Friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük.