Bivaly krémsajt ...

Bivaly krémsajt feketeribizlis zellerpálcikákkal és kandírozott zellerrel

Ízesített bivaly krémsajt

 

Bivaly krémsajt

Vanília rúd

Méz

 

300 g

1 db

50 g

2 g

A krémsajtot összekeverjük a mézzel, a sóval és a vanília rúd kikapart magjaival. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Feketeribizlis zeller pálcikák

 

Víz

Alma ecet

Kristálycukor

isomalt cukor

Tojásfehérje por

zellerlé (zellerből gyümölcscentrifugával kifacsarva)

fekete ribizli por

 

30 g

10 g

50 g

50 g

15 g

100 g

 

A tojásfehérje port a vízzel robotgépben elkezdjük habosítani alacsony fokozaton. A zeller levet a cukorral, az isomalt cukorral és az ecettel felfőzzük 121 C-ra. A robotgépet felkapcsoljuk magas fokozatra és a felfőzött szirupot lassan hozzáöntjük a tojáshabhoz. Amikor a hab elég kemény és fényes, habzsákba töltjük, (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz) és vékony csíkokat nyomunk belőle szilikon sütőlapra. Megszórjuk feketeribizli porral és 90 C- os sütőben kiszárítjuk.

Kandírozott zeller

 

zellergumó

cukor

víz

 

1 db

500 g

1 l

A cukorból és a vízből szirupot készítünk. A zellert vékony szeletekre vágjuk, és a cukorsziruppal felfőzzük. Hagyjuk a szirupban kihűlni. Ha kihűlt, kiszedjük, és lecsepegtetjük. Szilikon sütőlapon 160 C-os sütőben addig sütjük, amíg elkezd karamellizálódni.

Összeállítás

Tálaláskor a tányéron elkenjük a félretett zellerhabot és megpirítjuk cukor karamellizálóval. Ízlésesen Habzsák segítségével rányomkodjuk a sajtkrémet. Ráhelyezzük a kandírozott zellert és a zeller pálcikákat. Friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük.