Bivaly tatár 5 személyre

Hozzávalók
Érlelt bivalybélszín Csemege vagy újhagyma Dijoni mustár Kapribogyó Ketchup Só Fűszerpaprika csemege Tojássárgája Zöld olíva bogyó (finomra aprítva) Jó minőségű olíva vagy napraforgó olaj Frissen darált bors Ízléstől függően tehetünk még hozzá szardella pasztát, friss kakukkfűvet, esetleg fokhagymát,
|
500 g
60 g 20 g 5 g 20 g 15 g 10 g 2 db. 50 g 50 ml
|
Elkészítés
A bélszínt éles késsel nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk, egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az olajbogyót, a kapribogyót, mustárt, ketchup-t, fűszerpaprikát, sót és az olajt. Az egészet összekeverjük, borsot a végén beledaráljuk és ezzel is elkeverjük. Ha jónak találjuk az ízét 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tojássárgájákat érdemes közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverni így krémesebb lesz.
Tálaláskor
Kenhető jó minőségű b. Vajat és frissen pirított kenyér szeletkéket adunk. Szeletelt vagy pácolt lilahagyma, friss zöldségek (retek, zöldpaprika, újhagyma) kerülhet mellé.