Bivalyburger

Bivalyburger

Hozzávalók: húspogácsa

Bivalynyak, szegy, comb,(sovány és faggyús rész)

Vöröshagyma

Frissen őrölt bors

Kakukkfű

Mustár

Ketchup

Tojás

500 g

80 g

10 g

 

2 ág

25 g

25 g

1 db

 

Elkészítés

A húst ledaráljuk és finomra vágjuk a vöröshagymát és a húshoz adjuk. Keverőtálba tesszük majd a többi hozzávalót is beletesszük, majd jól összekeverjük a masszát. Legalább 1-2 órán keresztül pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Majd egyforma kb. 80 g-s gombócokat szaggatunk, belőle majd ellapítjuk, hogy gyorsan süljenek és ne száradjanak ki.  Rácson vagy rostsütőn süssük közvetlen a tálalás előtt.

Cipócskához

Finomliszt

Élesztő friss

Cukor

Tej

Vaj

500 g

20 g

5 g

300 ml

50 g

1 tk

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk és az összes hozzávalóval (kivéve a vajat) annak csak a felét, jól összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát kelesztjük kb. 50 perc. Ezalatt duplájára nő. Átgyúrjuk, hengert formálunk, majd egyforma darabokra vágjuk olyan méretűre, amilyenre mi szeretnénk. Zsemle alakúra formázzuk, és ismét kelni hagyjuk. Ha ismét megkelt előmelegített sütőben 180C° -on sütjük készre. Mielőtt kivennénk a sütőből a zsemlék tetejét kenjük le vajjal és 1-2 percig tegyük vissza a sütőbe. Ebből a mennyiségből 6-7 zsemlét készíthetünk a bivalyburgerünkhöz.

 

A kiegészítők

Jégsaláta

Paradicsom

Lilahagyma

Uborka

Félkemény bivalysajt

Majonéz, Ketchup, Mustár

½ fej

100 g

80 g

80 g

60 g

 

 

A bivaly Burger elkészítése

A zsemléket ketté vágjuk az alsó részére majonézt, ketchup- ot tesszük, a salátalevelet rátesszük, erre a lilahagymát, a forró bivalyburgert, rá a sajtszeletet erre a többi zöldséget és ízlésünknek megfelelően mustárt, majonézt vagy ketchupot.