Bivalyérmék kon...

Bivalyérmék konyakos meggyraguval, kelt palacsintával és burgonya kagylókkal

Bivaly érmék

 

Érlelt bivaly bélszín

Bivaly vaj

Olaj

Só, őrölt bors

 

800 g

100 g

100 ml

 

Az előkészített érlelt húst sóval, borssal fűszerezzük forró serpenyőben elősütjük minden oldalán. Ezután 180 C – os sütőben 12-15 percig sütjük. Közben a vajat habzásig hevítjük. Kivesszük a húst a sütőből és kb. 10-15 percig hagyjuk pihenni úgy, hogy közben locsolgatjuk a forró vajjal.

Konyakos meggyragu

Meggy

Kristálycukor

Vörösbor

meggylé

Konyak

Egész fahéj

Csillag ánizs

Étkezési keményítő

Citrom

400 g

150 g

200 ml

100 ml

40 ml

5 g

5 g

4 g

1 db

 

A cukrot karamellizáljuk. Beletesszük a fahéjat és a csillagánizst. Felöntjük a vörösborral és a meggylével. Egy csipet sóval ízesítjük. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Felforraljuk, hozzáadjuk a kimagozott meggyet, újra felforraljuk és besűrítjük a keményítővel. Levesszük a tűzről, kiszedjük a fahéjat és a csillagánizst, hozzáöntjük a konyakot és lefedve melegen tartjuk.

 

Kelt palacsinta

Liszt

Élesztő

Vaj

Kristálycukor

Tojás

Olaj

 

250 g

25 g

50 g

5 g

2 db

100 ml

 

 

Sűrű palacsintatésztát készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hagyjuk megkelni. Sózzuk és forró serpenyőben kis korongokat sütünk belőle.

 

Burgonya kagylók

 

Apró burgonya

Bivaly vaj

Petrezselyem zöld

500 g

80 g

1 csomag

A burgonyákat egészben megfőzzük. A vajat megolvasztjuk és átforrósítjuk benne az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megfőtt burgonyákat kettévágjuk, és karalábé vájóval kivájjuk a közepüket. Az egészet átforgatjuk a petrezselymes vajban és melegen tartjuk tálalásig.

 

Egyéb hozzávalók

Sült hagymafélék

Sarkantyúvirág levelek

 

 

Összeállítás

A bélszínt felszeleteljük. A vágási felületét megkenjük az olvasztott vajjal. Tányérra helyezzük és koré locsoljuk a meggyragut. Ízlésesen mellé rendezzük a palacsintakorongokat és a burgonyákat. Sült hagymafélékkel és sarkantyúvirág levelekkel gazdagíthatjuk a köretünket.