Bivalyérmék konyakos meggyraguval, kelt palacsintával és burgonya kagylókkal
Bivaly érmék
Érlelt bivaly bélszín Bivaly vaj Olaj Só, őrölt bors
|
800 g
100 g 100 ml
|
Az előkészített érlelt húst sóval, borssal fűszerezzük forró serpenyőben elősütjük minden oldalán. Ezután 180 C – os sütőben 12-15 percig sütjük. Közben a vajat habzásig hevítjük. Kivesszük a húst a sütőből és kb. 10-15 percig hagyjuk pihenni úgy, hogy közben locsolgatjuk a forró vajjal.
Konyakos meggyragu
Meggy
Kristálycukor Vörösbor meggylé Konyak Egész fahéj Csillag ánizs Étkezési keményítő Citrom Só |
400 g
150 g 200 ml 100 ml 40 ml 5 g 5 g 4 g 1 db
|
A cukrot karamellizáljuk. Beletesszük a fahéjat és a csillagánizst. Felöntjük a vörösborral és a meggylével. Egy csipet sóval ízesítjük. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Felforraljuk, hozzáadjuk a kimagozott meggyet, újra felforraljuk és besűrítjük a keményítővel. Levesszük a tűzről, kiszedjük a fahéjat és a csillagánizst, hozzáöntjük a konyakot és lefedve melegen tartjuk.
Kelt palacsinta
Liszt
Élesztő Vaj Kristálycukor Tojás Olaj Só |
250 g 25 g 50 g 5 g 2 db 100 ml
|
Sűrű palacsintatésztát készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hagyjuk megkelni. Sózzuk és forró serpenyőben kis korongokat sütünk belőle.
Burgonya kagylók
Apró burgonya Bivaly vaj Petrezselyem zöld Só |
500 g
80 g 1 csomag |
A burgonyákat egészben megfőzzük. A vajat megolvasztjuk és átforrósítjuk benne az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megfőtt burgonyákat kettévágjuk, és karalábé vájóval kivájjuk a közepüket. Az egészet átforgatjuk a petrezselymes vajban és melegen tartjuk tálalásig.
Egyéb hozzávalók
Sült hagymafélék
Sarkantyúvirág levelek
|
Összeállítás
A bélszínt felszeleteljük. A vágási felületét megkenjük az olvasztott vajjal. Tányérra helyezzük és koré locsoljuk a meggyragut. Ízlésesen mellé rendezzük a palacsintakorongokat és a burgonyákat. Sült hagymafélékkel és sarkantyúvirág levelekkel gazdagíthatjuk a köretünket.