Bivalygomolya ros...

Bivalygomolya roston salátákkal és zöldfűszeres joghurttal 5 személyre

Hozzávalók

 

Bivalygomolya

Olaj

Római vagy jégsaláta, rukkola, céklalevél, bébiparaj, frise

Koktél paradicsom

Újhagyma

Piros retek (zsenge)

Uborka

Bivaly  joghurt

Petrezselyemzöldje, kakukkfű, metélőhagyma, citromfű, rozmaring

Só, mandula vagy dióbél, olívaolaj, méz, málnaecet.

600 g

50 ml

400 g

8 db.

½ cs.

½ cs.

50 g

300 ml

 

 

Elkészítés

A salátákat, megmossuk, leszárítjuk, és egy keverőtálba tépkedjük úgy, hogy vegyesen legyenek a tálban, majd hűtőbe tesszük. A többi hozzávalót: uborka, retek, újhagyma, szeleteljük, és jeges vízbe tesszük néhány percre.  A joghurtot egy kávés kanál mézzel, egy csipet sóval elkeverjük és hozzáadjuk az előzőleg apróra vágott zöldfűszereket. Ha nem eléggé savanykás málnaecettel savanyítjuk. A pörkölt mandula vagy dióbelet durvára vágjuk és félretesszük tálalásig. A gomolyát szeleteljük, és forró rostlapon sütjük készre, úgyhogy minkét oldala szép színű legyen. Olajba mártott kenő tollal kenjük le a sajtszeleteket.

Tálaláskor a salátákat a paradicsom nélkül egy tálba téve pici málnaecetes olajjal meglocsolunk és óvatosan, hogy ne törjön, lazán átforgatjuk. Tányérra halmozzuk a salátakeveréket, megöntözzük a zöldfűszeres joghurtos öntettel a paradicsomokat félbe vagy negyedbe vágva ráhelyezzük és megszórjuk a pörkölt mandula vagy dióbéllel. Erre tesszük a megsütött gomolya szeleteket. Díszíthetjük zöldfűszer levelekkel, ágacskákkal.