Bivalygomolya roston salátákkal és zöldfűszeres joghurttal 5 személyre
Hozzávalók
Bivalygomolya Olaj Római vagy jégsaláta, rukkola, céklalevél, bébiparaj, frise Koktél paradicsom Újhagyma Piros retek (zsenge) Uborka Bivaly joghurt Petrezselyemzöldje, kakukkfű, metélőhagyma, citromfű, rozmaring Só, mandula vagy dióbél, olívaolaj, méz, málnaecet. |
600 g
50 ml 400 g 8 db. ½ cs. ½ cs. 50 g 300 ml
|
Elkészítés
A salátákat, megmossuk, leszárítjuk, és egy keverőtálba tépkedjük úgy, hogy vegyesen legyenek a tálban, majd hűtőbe tesszük. A többi hozzávalót: uborka, retek, újhagyma, szeleteljük, és jeges vízbe tesszük néhány percre. A joghurtot egy kávés kanál mézzel, egy csipet sóval elkeverjük és hozzáadjuk az előzőleg apróra vágott zöldfűszereket. Ha nem eléggé savanykás málnaecettel savanyítjuk. A pörkölt mandula vagy dióbelet durvára vágjuk és félretesszük tálalásig. A gomolyát szeleteljük, és forró rostlapon sütjük készre, úgyhogy minkét oldala szép színű legyen. Olajba mártott kenő tollal kenjük le a sajtszeleteket.
Tálaláskor a salátákat a paradicsom nélkül egy tálba téve pici málnaecetes olajjal meglocsolunk és óvatosan, hogy ne törjön, lazán átforgatjuk. Tányérra halmozzuk a salátakeveréket, megöntözzük a zöldfűszeres joghurtos öntettel a paradicsomokat félbe vagy negyedbe vágva ráhelyezzük és megszórjuk a pörkölt mandula vagy dióbéllel. Erre tesszük a megsütött gomolya szeleteket. Díszíthetjük zöldfűszer levelekkel, ágacskákkal.