Bivalygomolyás salátástál sült bivalyhátszínnel 5 szem.
Hozzávalók
Saláták (római, jégsaláta, rukkola, stb.)
Hónapos retek (piros) Újhagyma Friss uborka Koktélparadicsom Málnaecet Akácméz Tökmagolaj Dijoni mustár (magvas) Metélőhagyma Só, Bivalyhátszín Olaj Só Frissen őrölt bors
|
400 g
1/2 cs 1/2 cs 100 g 100 g 50 ml 1 ek 50 ml 1 tk
350 g 80 ml
|
Elkészítés
Az érlelt bivalyhátszínt sütés előtt kevéssel sózzuk, borsozzuk és forró olajban, serpenyőben forgatva sütjük, amíg sült színe lesz. Tepsibe tesszük és sütőbe téve 170oC on addig sütjük, míg a maghőmérséklet 67C°os lesz. Kivéve lehűtjük, és tálalásig hidegen tartjuk. A saláták hozzávalóit alapos mosás után lecsurgatjuk, és apróra tépkedjük vagy vágjuk. Közben a mézből, olajból, mustárból, málnaecetből, pici sóval salátaöntetet készítünk.
Tálalás
A tálaláskor a saláták alkotóit ízlésesen a tányérra tesszük, meglocsoljuk a salátaöntettel, bivalygomolyát teszünk rá, és a hideg hátszínből szelt vékony csíkokat a tetejére vagy mellé helyezzük.