Bivalymáj krokett zöldalmával
Hozzávalók
Zöldalma zselé
Zöldalma lé
Lapzselatin |
500 g
60 g |
Elkészítés
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, amíg hidratálódik, megpuhul. A zöldalma lé 1/3 részét felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett zselatinlapokat és hagyjuk feloldódni. Ezután hozzákeverjük a 2/3 rész alma levet és formába töltve hűtőben kidermesztjük.
Hozzávalók
Abált bivalymáj
Bivalymáj
Bivaly alaplé (lásd alapreceptek) |
500 g |
A májat az alaplében megabáljuk. Majd kihűtjük
Panírmorzsa
Liszt
Élesztő Tej Tintahal tinta Olaj Só Szezámmag |
225 g
12 g 50 g 8 g 12 g 5 g 50 g |
Elkészítés
A lisztet a sóval összeszitáljuk. Az élesztőt és a tintahal tintát langyos tejben feloldjuk, majd hozzákeverjük a liszthez. Jól kidolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat is. Letakarva hagyjuk megkelni. Amikor kb. duplájára nőtt, sütőformában 160 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Felszeleteljük, kiszárítjuk és lereszeljük morzsának. Ezután hozzákeverjük a szezámmagot.
Egyéb hozzávalók
Burgonya püré (kicsit „keményebb” állagú)
Zöldalma Napraforgó olaj Tojás Szerecsendió Ehető virágok |
5 adag
150 g 1 l 3 db 1/4 db
|
Összeállítás
A kihűlt burgonyapürét szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük az apró kockára vágott májat és zöldalmát. Gömb alakokat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe nyomkodunk egy-egy kocka zöldalma zselét. Ezután tojásba forgatjuk, majd a szezámmagos morzsában bepanírozzuk. Forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük. Tálaláskor ehető virágokkal díszítjük.