Bivalymájkrokett...

Bivalymáj krokett zöldalmával

Hozzávalók

Zöldalma zselé

Zöldalma lé

Lapzselatin

500 g

60 g

 

Elkészítés

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, amíg hidratálódik, megpuhul. A zöldalma lé 1/3 részét felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett zselatinlapokat és hagyjuk feloldódni. Ezután hozzákeverjük a 2/3 rész alma levet és formába töltve hűtőben kidermesztjük.

 

Hozzávalók

Abált bivalymáj

Bivalymáj

Bivaly alaplé (lásd alapreceptek)

500 g

A májat az alaplében megabáljuk. Majd kihűtjük

Panírmorzsa

Liszt

Élesztő

Tej

Tintahal tinta

Olaj

Szezámmag

225 g

12 g

50 g

8 g

12 g

5 g

50 g

 

Elkészítés

A lisztet a sóval összeszitáljuk. Az élesztőt és a tintahal tintát langyos tejben feloldjuk, majd hozzákeverjük a liszthez. Jól kidolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat is. Letakarva hagyjuk megkelni. Amikor kb. duplájára nőtt, sütőformában 160 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Felszeleteljük, kiszárítjuk és lereszeljük morzsának. Ezután hozzákeverjük a szezámmagot.

 

Egyéb hozzávalók

Burgonya püré (kicsit „keményebb” állagú)

Zöldalma

Napraforgó olaj

Tojás

Szerecsendió

Ehető virágok

5 adag

150 g

1 l

3 db

1/4 db

 

 

Összeállítás

A kihűlt burgonyapürét szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük az apró kockára vágott májat és zöldalmát. Gömb alakokat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe nyomkodunk egy-egy kocka zöldalma zselét. Ezután tojásba forgatjuk, majd a szezámmagos morzsában bepanírozzuk. Forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük. Tálaláskor ehető virágokkal díszítjük.