Bivalytúrós palacsinta
Hozzávalók
Liszt
B. Tej Tojás Só, Kristálycukor Olaj Szódavíz B. túró B. tejföl Mazsola Tojás Citrom reszelt héja Kristálycukor Vaníliás cukor |
180 g
300 ml 2 db 1 – 1 csipet 50 ml
250 g 60 g 20 g 1 db
100 g 20 g |
Elkészítés
A lisztet a tejjel simára keverjük (ne legyen csomós) majd folyamatosan hozzákeverjük a többi hozzávalókat. Ha sűrű a tészta kevés szódavízzel hígítjuk a kellő állagúra. Az elkészült tésztát sütés előtt pihentetjük (kb. fél óra). Ha a pihentetés alatt sűrűsödött kevés szódavízzel hígíthatjuk. Palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.
Túrótöltelék: A túrót áttörjük, a mazsolát beáztatjuk. Tálba tesszük a túrót, a tejfölt, cukrot, vaníliáscukrot, reszelt citromhéját, a tojássárgáját Jól elkeverjük és beleszórjuk a beáztatott, megmosott mazsolát. Ezzel a töltelékkel töltjük a kisütött forró palacsintákat és azonnal tálaljuk. Adhatunk mellé vanília mártást vagy mézes tejfölt is.