Gombás bivaly borjúszűz hálóban sütve
Hozzávalók 5 személyre
Bivalyborjú szűzpecsenye
Só Frissen őrölt bors Gomba Hagyma B. vaj Petrezselyem zöld Tojás Zsemlemorzsa Só Frissen darált bors Sertésháló (cseplesz) Virágok: Kelvirág Brokkoli Lila karfiol vagy pagoda Só Tejszín Vaj Mandula szeletek |
600 g
15 g 1 g 350 g 50 g 60 g 1 cs 2 db 50 g 15 g 1 g 350 g
300 g 300 g 300 g 20 g 80 ml 60 g 10 g |
Elkészítés
A bivaly szüzet tisztítás után sózzuk, borsozzuk és elősütjük. A vajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a finomra vágott gombát és sózzuk, borsozzuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet a barnamártást, a zsemlemorzsát a tűzről levéve a tojásokat. Ha kihűlt a szűzpecsenyére tesszük a gombavagdalékot úgy, hogy ne csússzon le róla. Ezután a megtisztított és kiáztatott sertéshálóba göngyöljük. Erős sütőben sütjük, úgy, hogy a sertésháló szép pirosra süljön. Vajas pecsenyelevet készítünk hozzá. A brokkoliból krémet készítünk, a többi zöldséget gőzöljük vajjal meglocsolva tálaljuk,