Gombás bivaly bo...

Gombás bivaly borjúszűz hálóban sütve

Hozzávalók 5 személyre

Bivalyborjú szűzpecsenye

Frissen őrölt bors

Gomba

Hagyma

B. vaj

Petrezselyem zöld

Tojás

Zsemlemorzsa

Frissen darált bors

Sertésháló (cseplesz)

Virágok:

Kelvirág

Brokkoli

Lila karfiol vagy pagoda

Tejszín

Vaj

Mandula szeletek

600 g

15 g

1 g

350 g

50 g

60 g

1   cs

2 db

50 g

15 g

1 g

350 g

 

300 g

300 g

300 g

20 g

80 ml

60 g

10 g

 

Elkészítés

A bivaly szüzet tisztítás után sózzuk, borsozzuk és elősütjük.  A vajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a finomra vágott gombát és sózzuk, borsozzuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet a barnamártást, a zsemlemorzsát a tűzről levéve a tojásokat. Ha kihűlt a szűzpecsenyére tesszük a gombavagdalékot úgy, hogy ne csússzon le róla. Ezután a megtisztított és kiáztatott sertéshálóba göngyöljük. Erős sütőben sütjük, úgy, hogy a sertésháló szép pirosra süljön. Vajas pecsenyelevet készítünk hozzá. A brokkoliból krémet készítünk, a többi zöldséget gőzöljük vajjal meglocsolva tálaljuk,