Gombás bivalyrétes tejszínes fokhagymás parajjal 5 személyre
Hozzávalók
Réteslap Darált bivalyhús Zsír Vöröshagyma Sűrített paradicsom Füstölt szalonna Fűszerpaprika Gomba vegyes Petrezselyem zöldje Só Frissen őrölt bors Tojás Zsemlemorzsa Oregánó szárított Bivalysajt natúr
|
1 cs.
400 g 80 g 80 g 50 g 50 g 5 g 100 g 1 cs. 15 g 5 g 2 db. 50 g 3 g 50 g |
Elkészítés
Szalonnát apróra vágjuk, a zsírral együtt lábasba tesszük és kiolvasztjuk, hozzáadjuk az összevágott hagymát és beletesszük a darált húst. Pároljuk, közben hozzáadjuk a sót, a fűszerpaprikát, sűrített paradicsomot. Majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, a finomra vágott petrezselyem zöldet, oregánót, borsot. Félretesszük, kicsit hűtjük, közben hozzáadunk egy tojást, a lereszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát. Kiterítjük a réteslapokat és két rudat töltünk meg a töltelékkel, a rétes rudakat felvert tojással megkenjük és 180 C fokon készre sütjük.