Gombás bivalyré...

Gombás bivalyrétes tejszínes fokhagymás parajjal 5 személyre

Hozzávalók

 

Réteslap

Darált bivalyhús

Zsír

Vöröshagyma

Sűrített paradicsom

Füstölt szalonna

Fűszerpaprika

Gomba vegyes

Petrezselyem zöldje

Frissen őrölt bors

Tojás

Zsemlemorzsa

Oregánó szárított

Bivalysajt natúr

 

1 cs.

400 g

80 g

80 g

50 g

50 g

5 g

100 g

1   cs.

15 g

5 g

2 db.

50 g

3 g

50 g

 

Elkészítés

Szalonnát apróra vágjuk, a zsírral együtt lábasba tesszük és kiolvasztjuk, hozzáadjuk az összevágott hagymát és beletesszük a darált húst. Pároljuk, közben hozzáadjuk a sót, a fűszerpaprikát, sűrített paradicsomot. Majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, a finomra vágott petrezselyem zöldet, oregánót, borsot. Félretesszük, kicsit hűtjük, közben hozzáadunk egy tojást, a lereszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát. Kiterítjük a réteslapokat és két rudat töltünk meg a töltelékkel, a rétes rudakat felvert tojással megkenjük és 180 C fokon készre sütjük.