Köleses bivalygombóc zelleres paradicsommártásban 5 személyre
Hozzávalók 5 személyre
Bivalylapocka, nyesedék, szegy darálva
Zsír Vöröshagyma Fokhagyma Majoránna Köles (hántolt) Tojás Só Bors frissen őrölt Petrezselyem zöld Paradicsom sűrítmény Zsír Liszt Vöröshagyma Zellergumó Zellerzöld Só Cukor Alaplé |
500 g
30 g 50 g 1 cikk 1 g 80 g 1 db 15 g 1 g 1 cs 500 ml 40 g 50 g 50 g 50 g 3 ág 10 g 50 g 500 ml |
Elkészítés
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsíron fonnyasztott apróra vágott hagymát, nagyon kevés fokhagymát (el is hagyhatjuk), sót, borsot, majoránnát, tojást, a megmosott kölest és a finomra vágott petrezselyemzöldet és jól összekeverjük hagy mindenhová jusson mindenből. A kész masszából egyforma gombócokat formálunk. A paradicsom sűrítményt edénybe tesszük, hozzáadjuk a reszelt zellergumót, az összekötözött zeller zöldet, a kis fej hagymát, sót. Alaplével fölengedjük és forraljuk. A zsírból lisztből rántást készítünk. A már jól kiforralt mártás alapunkat átszűrjük (a benne lévőknek az íze kellett). Ismét felfőzzük, és a rátással besűrítjük a mártást. Cukorral édesítünk rajta. A mártást tovább főzve beletesszük a gombócokat és készre főzzük.