Marinált bivalynyelv paradicsomos pogácsával, ruccolával és szardellás majonézzel
Marinált bivalynyelv
Bivalynyelv pesto Bivaly alaplé (lásd alapreceptek) |
2 db
50 g |
A nyelvet az alaplében puhára főzzük. Jeges vízben lehűtjük és megtisztítjuk a felső érdes rétegtől. Ezután felszeleteljük, megkenjük pestoval, lefóliázzuk és hűtőben 1-2 órát hagyjuk pácolódni.
Paradicsomos pogácsa
Liszt
Bivaly túró Bivaly vaj Élesztő Só Paradicsom por Aszalt paradicsom Tojás |
300 g
300 g 300 g 25 g 20 g 30 g 50 g 2 db |
A vajat a túróval és 1db tojással összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, beledolgozzuk az élesztőt, a sót, a paradicsomport és az apróra vágott aszalt paradicsomot. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Ezt követően 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 10 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket bevagdossuk, és megkenjük tojással. 180 C-os sütőben 15-18 percig sütjük.
Szardellás majonéz
Majonéz
Szardella paszta Bivaly tejföl Citromlé |
100 g
10 g 50 g
|
Az alapanyagokat összekeverjük és hűtőben tároljuk tálalásig.
Tálaláshoz
ruccola
Koktélparadicsom
Leveles saláták
Összeállítás
A frissen sült pogácsákat kettévágjuk, megkenjük a szardellás majonézzel. Ízlésesen rétegezzük benne a leveles salátákat, ruccolát, koktélparadicsomot és a marinírozott nyelvszeleteket.