Olíva fagylalt bivalytejből
Hozzávalók
Bivalytej
Tejszín Kristálycukor Tojássárgája Keményítő Extra szűz olíva olaj Só |
312 g
125 g 125 g 3 db 8 g 112 g 1 g |
Elkészítés
A tejet a tejszínnel és a fele mennyiségű (62,5 g) cukorral felforraljuk. A tojássárgáját a maradék cukorral és a keményítővel felhabosítjuk, amíg kivilágosodik és a térfogata kb. duplájára nő. Ezután hozzáöntjük a tejes keveréket és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy keverőtálba szűrjük és vékony sugárba hozzámixeljük az olíva olajat. Sóval ízesítjük. Fagylaltgépben lefagyasztjuk. Pillecukorral, habcsókokkal, mandulás keksszel, gyümölcszselével tálalhatjuk