Párolt bivalystefánia gombákkal II. 5 személyre
Hozzávalók
Bivalystefánia Vöröshagyma Fokhagyma M. zsír Sárgarépa Petrezselyem gyökér Zellergumó Babérlevél Kakukkfű Só Frissen őrölt bors Cukor Liszt Paradicsompüré Olaj Vörösbor Gombák vegyesen (vargánya, róka, szegfű, galamb, pereszke, Csiperke, tőke, rizike. Legalább három féle.) |
800 g
80 g 1 cikk 50 g 60 g 60 g 30 g 2 db. 2 ág 25 g
15 g 15 g 25 g 50 ml 100 ml 200 g |
Elkészítés
Ez egy vastag izomköteget tartalmazó húsrész, amit érdemes nagy odafigyeléssel puhára párolni. A húst sózzuk, borsozzuk és forró zsiradékban körbe sütjük, kérget sütünk rá. A húst kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban kevés cukrot karamellizálunk és a feldarabolt zöldségeket, a paradicsompürét megpirítjuk és alaplével felengedjük, hozzáadjuk a fűszerek leveleit, sózzuk. Ebben a lében lassú tűzön puhára pároljuk a stefániát. A párolást fedő alatt végezzük, a húst néha forgassuk meg. Öntsük rá a vörösbort és puhítsuk teljesen puhára. A húst kivesszük a levét átszűrjük, ha szükséges pici száraz rántással sűríthetjük és beízesítjük. Közben vajon kevés hagymával a felszeletelt gombát enyhén lepirítjuk a mártáshoz adva felforraljuk. A húst felszeletelve és a mártást ráöntve vagy köré öntve tálaljuk!