Párolt bivalyste...

Párolt bivalystefánia gombákkal II. 5 személyre

Hozzávalók

 

Bivalystefánia

Vöröshagyma

Fokhagyma

M. zsír

Sárgarépa

Petrezselyem gyökér

Zellergumó

Babérlevél

Kakukkfű

Frissen őrölt bors

Cukor

Liszt

Paradicsompüré

Olaj

Vörösbor

Gombák vegyesen (vargánya, róka, szegfű, galamb, pereszke, Csiperke, tőke, rizike.  Legalább három féle.)

800 g

80 g

1 cikk

50 g

60 g

60 g

30 g

2 db.

2 ág

25 g

 

15 g

15 g

25 g

50 ml

100 ml

200 g

Elkészítés

Ez egy vastag izomköteget tartalmazó húsrész, amit érdemes nagy odafigyeléssel puhára párolni.  A húst sózzuk, borsozzuk és forró zsiradékban körbe sütjük, kérget sütünk rá. A húst kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban kevés cukrot karamellizálunk és a feldarabolt zöldségeket, a paradicsompürét megpirítjuk és alaplével felengedjük, hozzáadjuk a fűszerek leveleit, sózzuk. Ebben a lében lassú tűzön puhára pároljuk a stefániát. A párolást fedő alatt végezzük, a húst néha forgassuk meg. Öntsük rá a vörösbort és puhítsuk teljesen puhára. A húst kivesszük a levét átszűrjük, ha szükséges pici száraz rántással sűríthetjük és beízesítjük. Közben vajon kevés hagymával a felszeletelt gombát enyhén lepirítjuk a mártáshoz adva felforraljuk. A húst felszeletelve és a mártást ráöntve vagy köré öntve tálaljuk!