Sajtos – ma...

Sajtos - magvas rudacskák

Hozzávalók

 

Liszt

Bivaly vaj

Félkemény bivaly sajt

Só,

Tojás a kenéshez,

Napraforgó mag, tökmag, szezámmag tisztítva

240 g

200 g

200 g

 

 

50 g

Elkészítés

A sajtot apró lyukú reszelőn reszeljük le, a lisztet, a vajat, egy csipet sót egy tálban a sajttal együtt összegyúrjuk, hogy egynemű legyen majd fóliába téve hűtőbe tesszük. Egy óra múlva nyújthatjuk fél cm. vastagságúra és kenjük, meg tojással majd szórjuk meg a magvakkal.  1 cm. széles és kb. 12 cm. hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre téve 200 C°- os előmelegített sütőben kb. 12 – 15 perc alatt halvány aranyszínűre sütjük.